Belediye başkanı uyardı: İlçemizde günlük 40-50 vaka bildirimi gelmeye başladı

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 15 Nisan 2020’de ilçede koronavirüs vaka sayısının sıfıra indiğini hatırlattı, şimdilerde ise günde 40-50 vaka bildirimi geldiğini söyledi.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Abdulhalim Batur ile birlikte Bahçelievler Mahallesindeki semt pazarını ziyaret ederek, korona virüs denetimlerinde bulundu.
Pazarcı esnafı ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Özyiğit, vatandaşlara kuralları uymaları konusunda önerilerde bulundu.
Korona virüsü yenmek için sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyulması gerektiğini vurgulayan Özyiğit, “Bizi Yenişehir Belediyesi olarak Covid-19’un dünyada etkili olmaya başladıktan sonra ve Türkiye’de henüz vaka tespit edilmeden önce, 7 Mart itibariyle dezenfeksiyon çalışmalarına başlamıştık. Gösterdiğimiz başarılı mücadele ile 15 Nisan tarihinde ise Yenişehirimizde vaka sayısını sıfıra indirdik” dedi.
‘Kısıtlamalar kalktı, vaka sayıları arttı’
Seyahat kısıtlamaları kaldırıldıktan sonra vaka sayılarının da artmaya başladığını ifade eden Özyiğit, “Vatandaşlarımız Mart, Nisan Mayıs aylarında gösterdiği yüksek özeni ve disiplini iki, üç katına çıkarmak zorunda. O zamanlarda ne kadar dikkatliysek, bugün ondan çok daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü virüs çok büyük bir hızla yayılıyor. Yenişehir’de de günlük 40-50 vaka bildirimi gelmeye başladı. Kentimizde virüsü yenmek istiyorsak, sosyal mesafemizi korumalı, maskemizi takmalı ve hijyene dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.
Semt pazarlarındaki önlemleri anlattı
Alışveriş yapmak için vatandaşların yoğun olarak kullandığı semt pazarları ile ilgili aldıkları tedbirler ile ilgili konuşan Başkan Özyiğit, “Semt pazarlarında sosyal mesafe önlemlerimizi aldık, yine tezgâhlar arasında mesafe koyduk. Maskenin eczanelerde bile satın alınamadığı zamanlarda semt pazarlarımızın önlerinde hemşerilerimize ücretsiz maske dağıttık. Şuanda da maske dağıtımımız devam ediyor. Ateş ölçer cihazlarıyla girişlerde vatandaşlarımızın ateşini ölçüyoruz. Yine girişlere sensörlü dezenfektan cihazları yerleştirdik. Ayrıca esnafımızın da eldiven kullanarak ve maske takarak hizmet vermesini sağlıyoruz” şeklinde konuştu.