Mersin’de ilk kez Büyükşehir Belediyesi denedi: Sıfır hatalı yol

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Akdeniz İlçesi Hal Mahallesi Turgut Özal Bulvarı’nda 5 bin 500 ton sıcak asfalt kaplama ve 3 bin metre bordür döşeme çalışması gerçekleştirdi. Sıcak asfalt çalışmasında son teknoloji olan Multiplex Duyarga Sistemi ilk defa kullanıldı. Sıcak asfalt serimi yapılırken asfalt finişeri için bu sistem kullanılarak, yolun kusursuz olması ve sıfır hata ile yapımı sağlandı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, sıcak asfalt çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Akdeniz İlçesi Hal Mahallesi Turgut Özal Bulvarı’nda 5 bin 500 ton sıcak asfalt kaplama çalışması yapıldı. Büyükşehir Belediyesi, ilk defa bu çalışmada son teknoloji bir sistem kullandı.
Vatandaşların daha kaliteli ve konforlu ulaşımı için başlatılan asfalt atağı kent merkezi ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında bulunan tüm ilçe ve mahallelerindeki yollarda gerçekleştiriliyor. Ekipler, çalışmalar kapsamında Akdeniz İlçesi Hal Mahallesi Turgut Özal Bulvarı’nda öncelikle mevcut yıpranmış asfaltı freze makinesiyle kazıyarak, zemin hazırlık çalışmalarını tamamladı. Zaman kaybetmeden asfalta hazır hale getirilen yola bitümlü sıcak karışım (BSK) asfalt serimi gerçekleştirildi. Ekipler tarafından bölgede 5 bin 500 ton sıcak asfalt kaplama çalışması yapıldı.