Mülteci tarım işçilerinin çadır alanına kış böyle geldi

Fotoğraf, Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Adanalıoğlu Mahallesi’nden. Suriyeli tarım işçilerinin barındığı çadır alanı aslında bugün asfaltlanacaktı. Ancak aniden bastıran yağmur çalışma yapılmasını engelledi, Suriyeli tarım işçileri bu kışa da çamur içinde girdi. Hava koşulları el verirse çadır alanının yollarının asfaltlanması belediyenin gündeminde.
Suriye’ deki iç savaştan kaçıp ülkemize sığınan mültecilerin çadır alanlarında yaşam koşulları gün geçtikçe zorlaşıyor. Akdeniz ilçesine bağlı Adanalıoğlu ilçesinde Suriyeli tarım işçileri için oluşturulan çadır alanı da bu zorlu yaşam koşullarının en dramatik şekilde yaşandığı alanlardan biri.
Çadır alanında onlarca sorun var ama en acil sorun yolun bakımsız olmasıydı.
HDP’nin belediye meclisi grubunun girişimleriyle Büyükşehir Belediyesi yolu düzenlemeye başladı. Çadır alanında yaşayanların sorunları bitmeyecekti ama en azından bu kış çamurdan kurtulacaklardı. Ancak hava muhalefeti buna da izin vermedi. Aniden bastıran yağmur nedeniyle asfalt çalışması yapılamadı, çadır alanı çamur içinde kaldı, çadırlar arasında gölcükler oluştu.