Eşiyle barışmak için belediye başkanından yardım istedi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2 yıl önce ayrılan ve Muhammed adında küçük bir çocukları da bulunan Dilek Türkben ve Halil Bucak çiftini barıştırdı. Dilek Türkben, Başkan Seçer’e mesaj yazarak, eski eşi ile barışmak istediğini söyledi. Mesaja kayıtsız kalmayan Seçer de aracı oldu ve çifti barıştırdı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2 yıl önce ayrıldığı eşi Halil Bucak’la barışmak için kendisine mesajla ulaşan Dilek Türkben’in isteğini kırmadı ve çiftin barışmasına vesile oldu. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Hamit İzol’ün de öncülük ettiği barışmada, Dilek ve Halil çifti ile aileler bir araya gelerek barış yemeği yedi. Muhammed Bucak isminde minik de bir çocukları bulunan çift, 2 yıl aranın ardından tekrar bir araya geldi.
Akdeniz İlçesi Pirireis Mahallesi’nde gerçekleşen barışmaya, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Parti Meclis Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ve aileler katıldı.
Halil, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde işe başladı
Ayrılmalarının ardından Şanlıurfa’da belediye otobüsü şoförlüğü yapmaya başlayan Halil Bucak’ın Mersin’e gelmesi şartı ile kızlarıyla barışabileceğini dile getiren Dilek Türkben’in ailesi, barışmaya bu koşul ile izin vereceklerini belirtti. Bunun üzerine Başkan Seçer, Halil Bucak’ı Şanlıurfa’dan getirterek, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda belediye otobüslerinde şoförlük yapması için işe aldı.
Başkan Seçer, hayırlı bir işe vesile oldukları için duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Başta Hamit İzol Başkanımız büyük emek verdi. Öncülük etti. Gerçekten teşekkür ediyoruz. Hem Halil için, hem Dilek için, hem de güzel çocukları Muhammed için, hayırlı bir iş olduğunu düşünüyorum. Bizim hem kültürümüzde, hem dinimizde aile, aile bütünlüğü çok önemli, değerli, kutsal bir kavramdır. Bu birlikteliği sağlamak bizim için her şeyden önce çok önemli bir sevaptır” diye konuştu.
MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol da yaşanan süreci anlatırken, “Belediye Başkanı’nın görevi yalnız yol yapmak, kaldırım yapmak, kanalizasyon yapmak değil, halkın mutluluğunu da sağlamak. Bu da Vahap Seçer Başkan’ın kişiliğinde ve aile geleneğinde olduğundan dolayı bu işe sarıldı” ifadelerini kullandı.