İş ve aş buluşmasında vatandaşı dinlediler

Halkların Demokratik Partisi’nin “Herkes İçin Adalet” kampanyası kapsamında yürüttüğü “İş ve Aş Buluşmaları”nın dördüncüsü Mersin’de başladı.
HDP’nin İş ve Aş Buluşmaları’nın Mersin ayağına Sağlık ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Samet Mengüç, Ekonomi Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, Ekoloji Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Naci Sönmez, İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Batman Milletvekili Necdet İpekyüz ve Mersin Milletvekili Rıdvan Turan katıldı.
TAŞOCAĞINA KARŞI AYVAGEDİĞİ HALKI İLE BİRARAYA GELDİLER
HDP Ekoloji Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Naci Sönmez, Ekoloji Komisyonu Eş Sözcüsü Menekşe Kızıldere, Ekonomi Komisyonundan Erol Katırcıoğlu ve İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay taş ocağına karşı mücadele eden Ayvagediği halkı ve muhtarlarla buluşma gerçekleştirdi.
“ŞU AN EN BÜYÜK SORUNUMUZ TAŞOCAĞI”
Ayvagediği Muhtarı Ayhan Güneli; “Şu an en büyük sorunumuz, taşocağıdır. Hayvan besleyen Yörüklerin koyunları, taş ocağından kaynaklı toz yutmaktan telef olmuş durumda. Taşocağı yüzünden, arazilerimizin değeri sıfırlandı. Tozdan kaynaklı dışarı bile doğru düzgün dışarı çıkamıyoruz” dedi.
“YOL YAPIYORLAR SANDIK MEĞER TAŞOCAĞIYMIŞ”
Taşocağından şikayet eden bir yurttaş ise “Bize yol yapıldı diye sevindik meğer, taşocağı için yapılmış ve yoğun trafik yaratıyor. Bir tane taşocağı zaten var, 4 tane daha yapılmasının anlamı yok” ifadelerini kullandı.
TARSUS HALİ’NDE SORUNLAR KONUŞULDU
HDP heyeti Tarsus Hal kompleksi yönetimi ve hal esnafı ile de bir araya geldi. Tarsus Hal kompleksi Başkanı Ali İlk, sebze ve meyvenin tekele dönüştürülmek istendiğini, gross marketlerle bu işe el atıldığını, market zincirlerinin ayakta tutulması için üretici ve tüketicinin bu sistem altında ezildiğini dile getirdi.
Ali İlik; “Hükümet hale, bizlere yükleniyor. Hal esnafı rayiç fiyata mal satıyor diye bir şey çıkardılar. Çiftçi zarar ediyor, aracılar kazanıyor diyorlar ama girdi maliyetleri böyle yüksek olduğu sürece, malın fiyatı da yüksek oluyor. Tohumda, gübrede dışarıya bağlıyız. Bir tarım politikamız yok. Üretim tüketim dengesi hesaplanmıyor. Çiftçi kaderine terk edilmiş durumda” dedi.
“GEMİLERE MALİYETİNDEN MAZOT VEREN İKTİDAR, ÇİFTÇİYE MAZOTU ZAMLA VERİYOR”
Gemilere maliyetinden mazot veren iktidar, çiftçiye mazotu zamla verildiğini belirten İlik; “Bu uygulamalar nedeniyle, 8-10 liradan aşağıya patates soğan yiyemeyecek bu halk! Ne olsa hal esnafını suçluyorlar. Günah keçisi biz oluyoruz. Sorunlarımız çözüme ulaştırılmıyor.